Koffie met de Toekomst - VDAB Work out Room / Koffie met de Toekomst: Het ronde vierkant ofte hoe je je organisatie hybride maakt

Listen on

Episode notes

Dat de wereld waarin we leven hoe langer hoe sneller (digitaal) evolueert, is niet nieuw. De coronacrisis liet het alleen nog wat sneller gaan en lanceerde de begrippen hybride werken, hybride leren. Willen we die snelle evolutie de baas blijven, dan kunnen we niet anders dan onze organisatiesystemen mee te laten evolueren op het ritme van de vierde industriële revolutie.

Pascal Van Loo, arbeidspsycholoog, hoofd organisatieontwikkeling bij Vlaio en auteur van Het ronde vierkant, daagt ons in zijn boek uit om eens door een andere bril naar organisaties te kijken: een vierkante, een ronde of … jawel, een hybride. Want hybride werkt. Dat zelfs Bach dat al wist, dat leert Anne Teresa De Keersmaeker ons.

In deze Koffie met de Toekomst legt Pascal het verschil uit tussen vierkante en ronde organisaties en nodigt hij ons uit om eens van bril te wisselen of vanuit het rondevierkantperspectief naar een organisatie te kijken.

Wil jij weten wat het ronde vierkant voor jou als medewerker, hr-professional of organisatie betekent en welke impact het heeft op de samenleving? Luister dan naar deze Koffie met de Toekomst. Want als we meer mensen langer aan het werk willen, kunnen we maar best wat meer beweeglijkheid brengen in onze vaak vastgeroeste organisatiesystemen.