Koffie met de Toekomst - VDAB Work out Room / Koffie met de Toekomst: Open Hiring® een job zonder sollicitatiegesprek

Listen on

Episode notes

Wie een nieuwe baan zoekt, moet vaak een zware procedure doorlopen. Een cv opstellen, een motivatiebrief schrijven, een sollicitatiegesprek afleggen, … Het is een slopend en weinig motiverend proces voor vele werkzoekenden. Bovendien kost deze werkwijze werkgevers handenvol tijd en geld en biedt het geen garantie dat daadwerkelijk de beste kandidaat wordt geselecteerd.
Open Hiring® is een innovatieve methode die komt overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Deze no-nonsense aanpak maakt komaf met alle klassieke procedures.
Alles start bij een heldere vacature met een duidelijke jobomschrijving. Kandidaten melden zich aan bij het bedrijf en komen op een lijst terecht. De eerste kandidaat op de lijst krijgt de kans om aan de slag te gaan. Simpel toch?
Het is geen utopie, maar realiteit. 12Work in Mechelen wil iedereen die wil werken een eerlijke kans geven, door de sollicitatieprocedure over te slaan.  Ze kijken niet naar het verleden, de ervaring of het diploma van de kandidaten. En ook Divergent, verbonden aan de UGent, onderzoekt de werkbaarheid van Open Hiring®.
Benieuwd naar wat Marleen Goossens, trekker Open Hiring® Stad Mechelen en Sophie Goemaere, coördinator van het Gentse Open Hiring® project te vertellen hebben? Schrijf je dan zeker in voor deze Koffie met de Toekomst.
In deze Koffie met de Toekomst krijg je antwoord op deze vragen:
Hoe kan je rekruteren zonder sollicitatiegesprekken?
Wat denken Vlaamse bedrijven over aanwerven zonder cv?
Wat is het profiel van de werkzoekenden op de wachtlijsten en kan Open Hiring® voor elke job in elke sector?
Hoe geven ze in Mechelen en Gent een eigen invulling aan het Amerikaanse model?
Welke voordelen heeft Open Hiring® voor de werkzoekende en de werkgever?